FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oružje u dvorani u kojoj je slavljena obljetnica RS

Autor: rmav
SARAJEVO, 10. siječnja 2012.(Hina) - Banjalučka policija pronašla je veću količinu oružja u športskoj dvorani u kojoj je u ponedjeljak održana svečana akademija u povodu obljetnice osnutka Republike Srpske, na kojoj su bili i srbijanski predsjednik Bors Tadić i predsjednik RS Milorad Dodik, potvrdilo je u utorak ministarstvo unutarnjih poslova RS.

Glasnogovornica MUP-a RS Mirna Šoja pojasnila je kako je oružje pronađeno tijekom protudiverzijskog pregleda dvorane "Borik" u nedjelju poslije podne.

"S obzirom na količinu i vrstu pronađenog oružja ono bi, da je uporabljeno, moglo ozbiljno ugroziti sudionike i goste akademije", kazala je Šoja.

Nije međutim navela o kakvom se točno naoružanju radi.

Policija trenutačno provodi istragu o tome slučaju i saslušala je više osoba.

Na akademiji održanoj u ponedjeljak, uz Tadića i Dodika bili su i predsjednik srbijanske vlade Mirko Cvetković, ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, srpski patrijarh Irinej te gotovo svi visoki dužnosnici u tijelima vlasti Bosne i Hercegovine i RS iz reda bosanskih Srba.

Akademija je održana u znak sjećanja na 9. siječnja 1992. godine, kada su srpski zastupnici u skupštini tadašnje SR BiH odlučili proglasiti samostalnu srpsku republiku untar BiH, što je bio uvod u rat u toj zemlji.

Podsjećanje na taj datum snažno je kritizirano u Sarajevu, posebice zbog činjenice da je dio proslave bilo i veličanje osoba optuženih za najteže ratne zločine poput Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

(Hina) xrmav yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙