FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šundov: Kerum proceduralnom pogreškom poništio natječaj

Autor: pgas
SPLIT, 20. siječnja 2012. (Hina) - Splitski dogradonačelnik Jure Šundov priznao je na današnjoj konferenciji za novinare da je proceduralnom pogreškom odluku o prodaji građevinskog zemljišta koje je u vlasništvu grada nedavno donio gradonačelnik Željko Kerum, a ne Gradsko vijeće, koje je početkom 2011. raspisalo taj natječaj.

"Proceduralna pogreška je u tome što se napravio prijedlog zaključka o poništenju tog natječaja na ime gradonačelnika Keruma i gradonačelnik je donio zaključak o poništenju, a nije smio, nego je trebao proslijediti prijedlog zaključka Gradskome vijeću", rekao je Šundov, ocijenivši tu pogrešku "manjim previdom".

Šundov je priznao da i on snosi odgovornost za to, te istaknuo kako smatra da namještenici splitske Gradske uprave koji su sudjelovali u tom postupku "nisu napravili prekršaj veće prirode".

"Uočili smo pogrešku i sada je ispravljamo tako što taj slučaj prosljeđujemo Gradskom vijeću na odlučivanje, a nama je ovo škola da ubuduće ne činimo ovakve pogreške", rekao je Šundov.

Na pitanje je li on na odluku o poništenju natječaja o prodaji tog zemljišta stavio faksimil Željka Keruma kao što su izvijestili mediji, Šundov je odgovorio da je sve što je u Gradskoj upravi učinjeno "u smislu potpisivanja dokumenta učinjeno po uobičajenoj praksi i nema ništa protuzakonito". Dodao je kako u tom slučaju ni Državna revizija nije imala primjedaba.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Šundov je potvrdio kako je u vezi s poništenjem tog natječaja državno odvjetništvo od gradske uprave zatražilo dokumentaciju te je rekao da će se odazvati pozove li ga ono na razgovor.

Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od gradske uprave dostavu cjelokupne dokumentacije i počelo je prikupljati i druge obavijesti radi utvrđivanja "postojanja osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti", priopćilo je prije dva dana državno odvjetništvo.

Na današnjoj konferenciji za novinare Jure Šundov zamjerio je novinaru "Slobodne Dalmacije" Sandiju Viduliću na načinu na koji je izvješćivao o tom slučaju te je rekao kako s njim prekida svaku suradnju. Šundov je ustvrdio kako je taj list pisao da je on falsificirao potpis gradonačelnika Keruma, a novinar Vidulić, koji je autor tog teksta, ustvrdio je kako nigdje ne piše da je Šundov fasificirao Kerumov potpis.

Odluku gradonačelnika Keruma od 5. prosinca 2011. da poništi natječaj o prodaji dvije tisuće četvornih metara građevinskog zemljišta u vlasništvu grada prije tri dana oštro su kritizirali SDP-ovi vijećnici u Gradskome vijeću ističući da je time gradski proračun oštećen za devet milijuna kuna, kolika je vrijednost tog zemljišta. Za takvu Kerumovu odluku SDP-ov vijećnik Ivo Baldasar je rekao da je gruba pogreška koja bi ga "mogla stajati gradonačelničkog mandata".

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙