FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 30. siječnja

Autor: tper
ZAGREB, 29. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 30. siječnja.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ) i projektnog tima predstavit će rezultate projekta "Žene na tržištu rada" koji je HZZ pokrenuo u rujnu 2010. u sklopu IPA IV. komponente "Razvoj ljudskih potencijala". Projekt će trajati do 12. ožujka, a ukupno je vrijedan 871,5 tisuća eura. Za potrebe projekta napravljena je sveobuhvatna analiza položaja žena na tržištu rada, koja je omogućila stvaranje jasne slike o sudjelovanju žena i njihovim mogućnostima na tržištu rada. Krajnji cilj projekta je povećati zapošljivost žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada te im olakšati pristup tržištu rada, čime se želi poduprijeti razvoj učinkovitije politike tržišta rada kao preduvjeta socijalne uključenosti i pristupu tržištu rada (10,30 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - U organizaciji tvrtke Rifin d.o.o. održat će se okrugli stol pod nazivom "Ekonomski pristup poreznoj reformi", na kojem će se analizirati najavljene porezne promjene (10,00 sati, Rifin, Kninski trg 10).

ZAGREB - Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u lanjskom prosincu u odnosu na studeni porasla za 0,5 posto, dok je u odnosu na prosinac 2010. godine porasla za 1,2 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Kumulativno se u dvanaest mjeseci prošle u odnosu na isto razdoblje godine ranije bilježi pad industrijske proizvodnje za 1,2 posto. Statistika prema djelatnostima na godišnjoj razini pokazuje rast proizvodnje u prerađivačkoj industriji, za 5,5 posto, dok je u rudarstvu i vađnjenju proizvodnja pala za 14,5 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizacijom za 14,2 posto.

ZAGREB - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u prosincu prošle godine je prema mjesecu ranije smanjen za 0,6 posto, a na godišnjoj razini, prema prosincu 2010. godine, za 3,7 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Proizvodnost rada u industriji u dvanaest mjeseci prošle godine porasla je za 2,9 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije. Prema područjima djelatnosti, broj zaposlenih u rudarstvu i vađenju na godišnjoj je razini manji za 1,8 posto, u opskrbi električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji za 2 posto, a u prerađivačkoj industriji za 3,8 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Slavica Cvitanić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙