FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 18. siječnja

Autor: dsta
ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za srijedu, 18. siječnja.

ZAGREB - Matica hrvatskih sindikata i Hrvatska udruga sindikata održat će konferenciju za novinare na temu Referendum o referendumu (10,00 sati, Hrvatsko šumarsko društvo, Mažuranićev trg 11).

ZAGREB - Ukupna vrijednost neizvršenih osnova za plaćanje 70.061 blokiranog poslovnog subjekta u Hrvatskoj u studenome 2011. iznosila je 40,89 milijardi kuna, a od toga se više od 83 posto odnosi na dugotrajne blokade, objavila je Financijska agencija. To je porast ukupno neplaćenih dospjelih obveza i broja insolventnih poslovnih subjekata u odnosu na mjesec prije, budući je prema ranije objavljenim podacima ukupna vrijednost neizvršenih osnova za plaćanje 68.489 poslovnih subjekata na kraju listopada lani iznosila 40,19 milijardi kuna. Iz Fine napominju kako velik broj poslovnih subjekata s visokim iznosima dospjelih neplaćenih obveza u dugotrajnoj blokadi uopće nema zaposlenih radnika. Tako 21.079 pravnih osoba, koje su u dugotrajnoj blokadi, nemaju zaposlenih, a njihov ukupan dug iznosi 16,1 milijardu kuna. Kod fizičkih osoba koje su dugotrajno blokirane njih 14.259 su bez zaposlenih radnika, a njihov ukupan dug iznosi 3 milijarde kuna.

ZAGREB - Hrvatski kamping ove bi godine mogao imati izvrsnu sezonu sudeći prema prvim najavama sa specijaliziranih međunarodnih kamping sajmova i porastu rezervacija, procjena je Kamping udruženja Hrvatske (KUH). Ističući kako sa svih tržišta za hrvatske kampove stižu pozitivne naznake za ovu godinu, direktor KUH-ovog ureda Adriano Palman napominje da u prvim tjednima ovogodišnjeg siječnja najveće poraste rezervacija bilježe kvalitetniji kampovi, kao i velik broj agencija koje pokrivaju kampove, neke čak i do 60 posto više. Podsjeća i da su hrvatski kampovi prošle godine ostvarili rekordan broj noćenja te premašili i prijeratne uspješne godine. Tako je u 2011. u kampovima ostvareno 15,2 milijuna noćenja ili 7,5 posto više nego 2010.

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙