FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puntarićev 'Felix' slavi 20. rođendan

Autor: gvla
ZAGREB, 28. siječnja 2012. (Hina) - U povodu 20. obljetnice prve objave rubrike 'Felix' Srećka Puntarića - Felixa u dnevnim novinama, večeras se u galeriji karikatura Felix Fun Factory u Zagrebu otvara izložba karikatura koja će ponuditi presjek 20 godina stvaralaštva tog poznatog hrvatskog karikaturista.

Tijekom dvadeset godina nastalo je više od sedam tisuća karikatura s prepoznatljivim Felixovim likovima u kojima autor jednostavnim stilom crteža stavlja naglasak na sarkastične komentare koje vješto kombinira s likovima u kojima se svi prepoznajemo.

"U vrevi informacija i događanja, poput svojih likova, i Felix ima nos za situacije koje oblikuju naše društvo i vrijeme u kojem živimo. Svakodnevno komentirajući događaje, pokazuje kako su mu ideje još uvijek jednako svježe i pogađaju 'in medias res'", ističe se u najavi izložbe.

Puntarić je obljetnicu odlučio obilježiti predstavljanjem karikatura koje nude presjek 20 godina rada, počevši od onih iz ratnog razdoblja, preko osamostaljenja Hrvatske, svakodnevnih političkih promjena, kroz recesiju i na kraju, referenduma za ulazak Hrvatske u EU.

Počevši od prvih karikatura koje je još daleke 1975. objavio u humorističkom časopisu Kerempuh, Puntarić (1952.) je svoje radove objavljivao u čitavom nizu časopisa i tjednika, od SN revije, preko Sprinta i Vjesnika, pa do stranih humorističnih časopisa. Lik Felixa nastao je 1992. u dnevnim novinama Vjesniku, a od 1995. svakodnevno izlazi u Večernjem listu.

Sudjelovao je na gotovo svim svjetskim izložbama i festivalima karikatura, gdje je osvojio tridesetak nagrada i priznanja, a dosad je objavio i 32 knjige karikatura.

(Hina) xgvla yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙