FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uspješna "Noć muzeja" u Istri

Autor: dspo
PULA, 27. siječnja 2012.(Hina) - Otvaranjem izložbe "Jadranski pomorci na Arktiku" u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre na pulskom Kaštelu večeras je u Puli započela sedma po redu Noć muzej.

Kao i prijašnjih godina muzeji u Puli i diljem Hrvatske svoja su vrata otvorili u 18 sati, a publika koja tijekom godine možda i ne posjećuje muzejske programe ponovo je bila više nego brojna.

Posjetitelji su tako mogli na pulskom Kaštelu pogledali zanimljivu izložbu koja između ostalog govori o tome da je druga ekspedicija za Arktik krenula baš iz Pule, a publici je postav tumačio autor izložbe Miljenko Smokvina.

U lapidariju Arheološkog muzeja Istre održana je potom izvedba komorne opere u jednom činu Giancarla Menottija "Telefon". Izvođači su bili Ronald Braus (bariton) u ulozi Bena i Lidija Horvat Dunjko (sopranistica) u ulozi Lucy, a za klavirsku pratnju bila je zadužena Vesna Ivanović Ocvirk.

Arheološki muzej Istre organizirao je i koncert grupe Nola u galeriji Amfiteatar u pulskoj Areni.

Nadalje u izložbenom prostoru Arheološkog muzeja istre "Sveta Srca" otvorena je izložba u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre. Naziv izložbe je "Hrvatski Apoksiomen", a radi se o divovskoj, devet metarskoj skulpturi zagrebačkog umjetnika Ante Rašića. Zasigurno najatraktivnija izložba ove Noći muzeja privukla je iznimno brojnu publiku.

Pučko otvoreno učilište "Augustin Vivoda" - Zavičajni muzej Buzet prvi se put priključilo ovoj prestižnoj kulturnoj manifestaciji. Vrata starogradske Palače Bigatto bila su otvorena punih sedam sati pa su se posjetitelj mogli upustiti u noćno razgledavanje stalne muzejske postave.

Treću se godinu zaredom, pak, u Noć muzeja uključio i novigradski muzej Lapidarium, čime je obilježio petu obljetnicu svog djelovanja. Tom prigodom svečano je otvorena izložba "Priča u kamenu" posvećena Lapidariumu, a proglašenjem pobjednika zaključena je nagradna igra "Znam da znaš..." s pitanjima o muzeju i njegovom stalnom postavu.

(Hina) xdspo yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙