FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijera dokumentarnog filma "Iza žice"

Autor: dsil
RIJEKA, 27. siječnja 2012. (Hina) - Dokumentarni film „Iza žice“ talijanskog redatelja i scenarista Dorina Miniguttija o djeci koja su preživjela talijanski koncentracijski logor u Drugom svjetskom ratu, premijerno je prikazan večeras u Art-kinu Croatia u Rijeci.

Film je nastao u hrvatsko-talijansko-slovenskoj koprodukciji a govori o skupini djece koja su preživjela koncentracijski logor u Gonarsu kod Udina u Italiji. Od proljeća 1942. do talijanske kapitulacije u Drugom svjetskom ratu u rujnu 1943. godine u taj su logor dovođeni stanovnici hrvatskih i slovenskih sela.

Život i zbivanja u tom logoru oslikani su crtežima djece i slikara koji su bili zatočeni u njemu. U filmu govore svjedoci tog razdoblja.

Direktor fotografije filma „Iza žice“ je Bruno Beltramini, montažer Sanjin Stanić, a producenti Irena Marković, Dorino Minigutti i Aleš Doktorič.

Film je nastao u koprodukciji Hrvatske (Focus Media), Italije (Agherose) i Slovenije (Zavod Kinoatelje), a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Ministarstva za kulturu Republike Slovenije, Fondo Audiovisivo FVG i Grada Rijeke.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙