FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Noć muzeja u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA, 27. siječnja 2012. (Hina) - U večerašnjoj Noći muzeja u Rijeci sudjeluju svi muzeji, sveučilišna knjižnica, fotoklub Rijeka i astronomski centar.

U Muzeju grada Rijeke posjetitelji mogu razgledati izložbe u tijeku, i to zbirku dokumenata, fotografija, upotrebnih predmeta i drugih izložaka vezanih uz razdoblje mađarske vlasti u Rijeci pod nazivom „Rijeka u mađarskom sjećanju“, izložbu "LUMS - Likovnom umjetnošću mijenjamo svijet" koja predstavlja dječje radove u organizaciji profesora Škole primijenjih umjetnosti u Rijeci te izložbu slika uglednog slikara i umjetničkog pedagoga Bogomila Karlavarisa.

Muzej grada Rijeke priredio je i nastup karnevalske skupine "Frlanija Pakal - Babulini" iz matuljskog kraja te prvi pijanistički javni nastup glazbenog kritičara Ramira Palmića.

Muzej moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) sudjeluje u Noći muzeja otvorenjem izložbe „Unutarnje uho“ koja predstavlja 60-tak djela iz fundusa muzeja nastalih u razdoblju od kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća do 2010. a naka od njih su prvi put predstavljena javnosti. Umjetnica Mirna Kutleša je za ovu prigodu u stubištu zgrade u kojoj se nalazi MMSU postavila objekte i tu intervenciju nazvala "At the Edge of Life".

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja predstavlja svoj stalni postav te aktualne izložbe "Zlatni trag" o nakitu ovog kraja, "Leteći človek Stanko Bloudek" o životu i radu tog slovenskog sportaša i inženjera te izložbu igračaka iz fundusa muzeja.

U programu Prirodoslovnog muzeja je predavanje "Živi svijet kanjona Rječine" Andreja Radalja i Kristijana Mandića i otvorenje izložbe "Zaboravljena bioraznolikost kanjona Rječine" autora Andreja Radalja.

Sveučilišna knjižnica program za Noć muzeja posvećuje glagoljici, pa će posjetitelji moći razgledati izložbu "Svjetlost glagoljice" Željke i Borisa Rogića te izložbu radova učenika Škole za primijenjenu umjetnost na temu glagoljice.

Astronomski centar je organizirao program „Šetnja svemirom“ s predavanjima, projekcijama i mogućnošću promatranja kroz glavni teleskop zvjezdarnice.

Muzej informatike "Peek&Poke" priređuje program "Alien attack" u kojem će se posjetitelji moći virtualno boriti s izvanzemaljcima, a galerija "Principij" Fotokluba Rijeka nudi izložbe portretne fotografije 1890. - 2012. godine.

(Hina) xdsil yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙