FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Varaždin tužio komunalne tvrtke članice Pataftine T7 grupe

Autor: vvar
VARAŽDIN, 24. siječnja 2012. (Hina) - Grad Varaždin jučer je podigao tužbu protiv vlastite komunalne tvrtke Varkoma i tvrtke T7 VIS, članice T7 grupe u vlasništvu Davora Patafte, kojom od suda traži da se ugovor o zbrinjavanju varaždinskoga komunalnog otpada u MBO tvornici u Brezju proglasi ništetnim, izvijestio je danas u Varaždinu gradonačelnik Goran Habuš.

Od trenutka kada je tužba podignuta taj ugovor za nas više ne postoji tako dugo dok Trgovački sud ne donese presudu o tome je li on ništetan, rekao je Habuš. "Donese li sud presudu da je ugovor ipak valjan, T7 grupa nas može tužiti za odštetu", istaknuo je Habuš i dodao kako si takav rizik ne bi dopustili da nisu sigurni da mogu dobiti spor.

Izvijestio je da se varaždinsko smeće neće zbrinjavati u MBO tvornici T7 grupe u Brezju, to jest da je grad pronašao novo rješenje za 100 tisuća tona bala nagomilanih na tome mjestu, i to gotovo dva i pol puta jeftinije i dvostruko brže nego što je ponudila T7 grupa u MBO tvornici. Rekao je da bi već sljedeći tjedan trebao biti potpisan i ugovor o balama nagomilanim u Brezju, koje bi se zatim za dva-tri tjedna "mogle početi i zbrinjavati". Za mjesec dana trebalo bi pronaći i rješenje za zbrinjavanje novog otpada kako bi se mogao zaustaviti rad balirke.

Habuš nije želio otkriti o kakvom je točno rješenju riječ. Rekao je samo da će o tome javnost biti obaviještena za nekoliko dana. S novim rješenjem računi za odvoz smeća građanima ne bi trebali porasti, a u slučaju zbrinjavanja u MBO tvornici porasli bi oko 240 posto.

Po novom rješenju zbrinjavanje bala s utovarom, istovarom i prijevozom stajalo bi manje od 500 kuna i trajalo bi godinu i pol. T7 grupa ponudila je pak da će se za bale pobrinuti u roku od tri godine po cijeni od 1252 kune po toni, a u pregovorima je ponudila samo četiri postotno smanjenje cijene, rekao je Habuš.

Na pitanje što će sada biti s MBO tvornicom, u čiju je izgradnju T7 grupa uložila 170 milijuna kuna, Habuš je odgovorio kako ne zna i da je to njihov problem.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙