FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 25. siječnja

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 25. siječnja 2012. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 25. siječnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavlja zasjedanje raspravom o izmjenama Zakona o pravima i dužnostima zastupnika u Hrvatskom saboru, kojima se zastupnicima, sucima Ustavnog suda i glavnom državnom revizoru ukidaju tzv. povlaštene mirovine, pa bi oni ubuduće pravo na mirovinu ostvarivali kao i ostali građani, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Održavanje 4. sjednice mandatno-imunitetnog povjerenstva raspravom o zahtjevu za davanje odobrenja za vođenje kaznenog postupka protiv Maria Moharića, zastupnika u Hrvatskom saboru (9 sati, Trg Sv. Marka, dvorana Stjepana Radića).

KAPOŠVAR - U 9 sati na Županijskome sudu u mađarskome gradu Kapošvaru nastavlja se suđenje prvom potpredsjedniku hrvatske vlade Radimiru Čačiću, optuženom za izazivanje prometne nesreće u kojoj su u siječnju 2010. poginule dvije osobe. Na drugo ročište Čačić će doći u pratnji mađarskog odvjetnika Petera Zamecsnika, dok se njegov hrvatski branitelj Čedo Prodanović ispričao zbog zdravstvenih razloga.

ZAGREB - Ministar poduzetništva Gordan Maras na konferenciji za novinare predstavit će operativni plan malog i srednjeg poduzetništva u narednom razdoblju. Ministar će predstaviti i svoje najbliže suradnike te iznijeti operativni plan, ciljeve i viziju rada Ministarstva u narednom razdoblju (10,00 sati, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Vukovarska 78, velika dvorana).

ZAGREB - Početak trodnevnog državnog stručnog skupa "Poučavanje o holokaustu i sprješavanju zločina protiv čovječnosti" koji će se održati od 25. do 27. siječnja u Zagrebu i Spomen-području Jasenovac. Skup organizira Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvom kulture, te službenim memorijalnim centrom za židovske žrtve holokausta Yad Vashem iz Izraela. Skup će između ostalih otvoriti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić. (10 sati, hotel Palace, Trg J.J. Strossmayera 10).

ZAGREB - Otvorenje Šoa Akademije u organizaciji Židovske općine Zagreb. Riječ je o projektu kojemu je ideja uključivanje židovske zajednice u edukaciju o holokaustu, a koji će okupiti eminentne stručnjake iz zemlje i inozemstva u području obrazovanja o holokaustu i ljudskim pravima. (18 sati, Židovska općina Zagreb, Palmotićeva 16).

NOVI SAD - Utakmica 3. kola skupine II drugog kruga Europskog prvenstva za rukometaše između Hrvatske i Mađarske u Novom Sadu (20.10 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙