FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drobnjak u Podgorici

Autor: dram
PODGORICA, 24. siječnja 2012. (Hina) - Glavni hrvatski pregovarač s Europskom unijom Vladimir Drobnjak boravi u Podgorici gdje se u ponedjeljak navečer sastao s čelnicima najznačajnijih crnogorskih stranaka, predsjednikom vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milom Đukanovićem i Srđanom Milićem, predsjednikom najveće oporbene stranke Socijalističke narodne partije.

Drobnjakov posjet Podgorici obuhvaća i govor na sjednici crnogorskog parlamenta u utorak.

Drobnjak i Đukanović ocijenili su da Crna Gora ima realne šanse da nakon Hrvatske postane prva članica EU s područja zapadnog Balkana, dok je Miolić rekao da je za sve ostale zemlje u susjedstvu u interesu da Hrvatska uđe u EU, jer se na taj način i za njih otvaraju europska vrata i ubrzava proces pristupanja.

Drobnjak je u utorak govorio crnogorskim parlamentarcima o temi "Pregovaranje Republike Hrvatske s EU - struktura, sadržaj, iskustva i unaprjeđivanje uloge parlamentarnih struktura".

Drobnjak će se susresti i predstavnicima crnogorskih građanskih udruga, s kojima će razgovarati o struktuti, sadržaju, iskustvima i saradnji vlade i civilnog društva u pregovaranju Hrvatske sa EU.

(Hina) xdram yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙