FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vujanović čestitao Josipoviću

Autor: dram
PODGORICA, 23. siječnja 2012. (Hina) - Crnogorski predsjednik Filip Vujanović čestitao je u ponedjeljak hrvatskom predsjedniku Ivu Josipoviću te hrvatskoj vladi i građanima na, kako je kazao, povijesnoj odluci o pristupanju Europskoj uniji.

"Pozitivna odluka na referendumu o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji ima velike i blagotvorne posljedice po čitavu regiju u smislu stabilnosti, dobrosusjedskih odnosa, suradnje i afirmacije racionalnog pristupa politici, ocijenio je Vujanović.

Referendumsku odluku hrvatskih građana nazvao je povijesnom.

"Uvjeren sam da ona uvodi hrvatsko društvo u krug gospodarski, demokratski, kulturno i sveukupno prosperitetnih europskih društava, čime se pred građanima Hrvatske otvaraju velike mogućnosti za daljnji razvoj i opći napredak", navodi se u čestitci.

Vujanović je uvjeren da će Hrvatska uspješno odgovoriti novim izazovima i na najbolji način ostvariti perspektive koje će joj članstvoo u EU otvoriti.

"Odluka hrvatskih građana sama je po sebi doprinos EU u vremenu ogromnih gospodarskih izazova pred kojima ona stoji. Ona je i potvrda pozitivnog pristupa, u kojemu je EU nezamjenljiv okvir za zajednički odgovor europskih naroda globalnim izazovima i jamstvo stabilnosti i napretka na europskom kontinentu", zaključio je Vujanović.

(Hina) xdram yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙