FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: bespovratna sredstva za razvoj malih poslovnih zona

Autor: hsup
RIJEKA, 23. siječnja 2012. (Hina) - Primorsko-goranska županija poduprijet će razvoj malih poslovnih zona u 2012. s bespovratnim poticajima od 870.000 kuna, a na natječaj se mogu javiti gradovi i općine sa zahtjevima za izradu projektne dokumentacije ili za izgradnju objekata zajedničke komunalne infrastrukture u poslovnoj zoni.

Prema podacima s konferencije za novinare u Primorsko-goranskoj županiji, na području te županije je prostorno planskom dokumentacijom predviđeno oko 50 malih poslovnih zona, a u funkciji su 22 zone.

U sklopu aktivnih malih poslovnih zona ima oko 50 lokacija koje su raspoložive za kupnju ili za pravo građenja za gospodarske objekte.

Prema podacima prikupljenim iz lokalnih jednica, u malim poslovnim zonama sada posluje 214 poduzetnika, koji zapošljavaju oko 3000 ljudi.

U sklopu programa razvoja malih poslovnih zona u 2011. gradovima i općinama u Primorsko-goranskoj županiji dodijeljena su oko tri milijuna kuna potpora. Županija je dodijelila oko milijun kuna, a Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva oko dva milijuna kuna.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙