FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICC demantira odluku o procesu Seifu al-Islamu

Autor: mtro
DEN HAAG, 23. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Međunarodni kazneni sud (ICC) je demantirao u ponedjeljak da je donesena odluka o održavanju procesa Seifu al-Islamu u Libiji.

"ICC nije donio odluku o tom predmetu", rekao je glasnogovornik suda Fadi el-Abdalah nakon što je libijski ministar pravosuđa Ali Hmida Ašur ranije najavio da je "ICC pristao da se proces vodi u Libiji i da će Seifu al-Islamu suditi libijsko pravosuđe" a ne ICC sa sjedištem u Den Haagu.

Sud je ranije u poruci na Twitteru naveo da su libijske vlasti predale svoj povjerljivi odgovor na pitanja sudaca ICC-a.

Libijske vlasti su 10. siječnja zatražile dodatna tri tjedna, pozivajući se na sigurnosne razloge, no sud je zatražio informacije u iduća dva tjedna, kako bi se izbjegla odgoda postupka.

Suci ICC-a su zatražili 6. prosinca 2011. od libijskih vlasti da im navedu do 10. siječnja "imaju li namjeru i kada" će im izručiti Seifa al-Islama uhićenog 19. studenoga 2011. na jugu Libije, za kojeg je sud izdao uhidbeni nalog optuživši njega i druge za upletenost u ubojstva prosvjednika tijekom pobune koja je na kraju srušila njegova oca Moamera Gadafija u kolovozu.

(Hina) xtm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙