FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libija će ustanike uključiti u vojsku

Autor: akoz
TRIPOLI, 25. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Libija će u svoje oružane snage od siječnja uključiti tisuće bivših ustanika koji su pomogli u svrgavanju Moamera Gadafija, najavio je libijski ministar obrane, što će biti i ispit sposobnosti vlade da privole vođe ustanika da prepuste zapovjedništvo nad svojim borcima.

Nepostojanje potpuno funkcionalnih vojnih i policijskih snaga milicijama je nakon ustanka dalo slobodne ruke za vođenje sukoba zbog nadzora nad područjima. "Program za cilj ima uključiti revolucionare u mnoga područja uključujući obranu", rekao je na konferenciji za tisak Osama al-Džuvali, ministar obrane u prijelaznoj vladi.

"Zamisao je ubrizgati novu krv u vojsku koju je tiranin Gadafi marginalizirao", rekao je Džuvali koji je bio zapovjednik Zintan milicije koja je u studenom zarobila Gadafijevog sina Saifa al-Islama.

Ministar unutarnjih poslova Favzi Abd al-Al rekao je da su ustanici pozvani i da zauzmu položaje u ministarstvu unutarnjih poslova kojemu, rekao je, nedostaje ljudi.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙