FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

Autor: slek
ZAGREB, 22. siječnja 2012. (Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Tridesetogodišnjak je u gaćicama uhićen u nedjelju ujutro u krugu carske palače u Tokiju nakon što je preplivao odvodni kanal u nadi da će "vidjeti cara". Čini se da muškarac nije imao političkih motiva, a istragom će se utvrditi njegovo mentalno zdravlje i je li odgovoran za svoje postupke, rekli su iz carske službe sigurnosti. "U trenutku uhićenja u nedjelju u 4,30 po lokalnom vremenu on je rekao da je "došao vidjeti cara. Plivao sam", dodao je isti izvor. Njegova je odjeća pronađena duž ceste oko odvodnog kanala. U Tokiju je ujutro izmjereno 4 stupnja Celzija.

LOS ANGELES - Hollywoodski izvori bliski Heidi Klum i njezinu suprugu Sealu potvrdili su informaciju prema kojoj se uspješna manekenka i pjevač namjeravaju razvesti. Isti je izvor za portal Access Hollywood kazao kako je informacija istinita te da je "došao kraj bajci". "Oni se jako vole, no u posljednjih godinu dana među njima postoje velike tenzije", kazao je isti izvor. Čini se da je riječ o još jednom celebrity paru, čiji se brak činio skladnim i traje već šest godina, a koji se odlučio razvesti. Američki mediji prenose da je Klum već predala zahtjev za razvod braka, navodeći kao razlog "nepomirljive razlike". Heidi (38) i 48-godišnji Seal u vezi su od 2004., a vjenčali su se godinu dana poslije. Tijekom šestogodišnjeg braka dobili su troje djece: šestogodišnjeg sina Henryja, petogodišnjeg sina Johana i trogodišnju kćer Lou, a Seal je usvojio i najstariju kćer Heidi Klum, sedmogodišnju Helene (Leni), koju je manekenka dobila u prethodnoj vezi s talijanskim biznismenom Flavijem Briatoreom.

LONDON - Karte za krstarenje u travnju na Costa Concordiji mogle su se kupiti na internet stranici kompanije u nedjelju, dva dana nakon brodoloma, rekao je u subotu Simon Calder, stručnjak za putovanja dnevnog lista The Indipendent, na BBC-u. Novinar je u nedjelju nakon havarije broda u noći između petka i subote na internet stranici kompanije tražio informacije o putnicima koji su kupili krstarenje. Nije pronašao informacije o mogućem povratu novca, ali je bio zaprepašten promocijom putovanja na kruzeru Costa Concordia u travnju. "Provjerio sam mogu li kupiti kartu, oni su mi je prodali i uzeli novac, a u ponedjeljak su mi poslali potvrdu s kartom putovanja i brojem kabine na brodu", dodao je. Kruzer Costa Concordia se nasukao i prevrnuo u Tirenskom moru, 30 metara od obale nakon što je udario u hrid ispred otočića Giglio, s 4.229 ljudi, od kojih 3.200 turista 60 nacionalnosti i tisuću članova posade iz 40 zemalja. Za sada se 12 osoba smatra poginulima, a 20 nestalim.

NEW YORK - Kraljica Elizabeta II., tajnovita i strastvena osoba, smiruje živce plijevljenjem, otkriva nova biografija koju je napisala jedna američka novinarka prigodom 60. obljetnice kraljičine vladavine. "Jedan od njezinih bratića mi je rekao da kraljica Elizabeta nervozu i zlovolju rješava odlaskom u polje gdje čupa drač", priča Sally Bedell Smith u biografiji "Kraljica Elizabeta". Na temelju njezinih ranijih biografija Sally Bedell je dopušteno da se sretne s osobama bliskim kraljici, savjetnicima i dvorjanima, dok je skupljala materijale za djelo objavljeno netom prije dijamantnog jubileja kraljice koja je popela na tron 6. veljače 1952. "Kraljica se zanima za obitelji svojih prijatelja, ali oni se nikada ne bi usudili postaviti joj pitanje o njenom osobnom životu. Ona puno toga zadržava za sebe", priča autorica knjige. Knjiga otkriva zabrinutosti kraljice u vezi razvoda princa Charlesa od princeze Diane, kao i "napetosti" u kraljičinom braku s princom Philipom.

(Hina) xsl ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙