FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks: predsjednika RH ne izuzimati od ukidanja povlaštene mirovine

Autor: trub
ZAGREB, 20. siječnja 2012.(Hina) - Potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks izjavio je danas kako predsjednika Republike Hrvatske Ivu Josipovića ne bi trebalo izuzimati iz kruga dužnosnika za koje se najavljuje ukidanje tzv. povlaštenih mirovina, već da bi jednak tretman morao vrijediti za sve dužnosnike.

"Ako je riječ o svim dužnosnicima, uključujući i predsjednika Republike, onda bi trebao biti jednak tretman, a ne izuzimati predsjednika od ostalih. Mislim da predsjednik Ivo Josipović sam tu ponudu ne bi trebao prihvatiti", odgovorio je Šeks novinarima u Saboru.

Upitan da li tom porukom aludira na moral, odgovorio je kako ne aludira na moral, nego na to da bi predsjednik, ako se zauzima za ravnopravnost i jednakost, trebao otkloniti ponudu da bude izdvojen iz kruga dužnosnika koji neće imati pravo na povlaštenu mirovinu.

Novinare je zanimalo i kako komentira tumačenje pravnih stručnjaka, koje je objavio jedan portal, a po kojima on (Šeks) nije osigurao povlaštenu zastupničku mirovinu jer u mirovini nije bio ni jedan sat.

"Nikakvih pravnih stručnjaka", odgovorio je Šeks, dodavši da ne misli tumačiti nešto "s nekakvih portala".

"Moj je zahtjev sasvim u redu i mirovinsko ga je riješilo na zakonit način, po zakonitoj proceduri, a hoću li ja ostvariti tu mirovinu koja mi je dodijeljena to je moja stvar, to će ovisiti o puno okolnosti", poručio je Šeks.

(Hina) xtr ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙