FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio Carla Bildta

Autor: kgab
ZAGREB, 18. siječnja 2012. (Hina) - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u srijedu švedskog ministra vanjskih poslova Carla Bildta koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Tijekom razgovora razmotrena su pitanja od zajedničkog interesa te je utvrđeno da su odnosi između Hrvatske i Švedske vrlo razvijeni i uspješni. Posebice se razgovaralo o pristupu Hrvatske Europskoj uniji i o predstojećem referendumu te su obje strane izrazile očekivanje da će njegov ishod biti pozitivan.

Ministar Bildt istaknuo je kako očekuje da će Švedska brzo pristupiti procesu ratifikacije.

Dio razgovora bio je posvećen regiji, posebice u kontekstu skorog pristupanja Hrvatske EU. Šef švedske diplomacije visoko je ocijenio hrvatsku politiku suradnje u regiji, posebno napore koje u tom smjeru ulaže predsjednik Josipović. Složili su se da će Unija i nadalje podržavati europski put svih država jugoistočne Europe te da zemlje u regiji trebaju nastaviti s reformama, kako političkim tako i strukturnim, kako bi se taj proces ubrzao.

Josipović je potvrdio spremnost Hrvatske da podrži svim sredstvima proces približavanja država regije Europskoj uniji, u uvjerenju da je najbolji put za pomirenje i suradnju upravo zajednički europski put, stoji u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙