FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državljani BiH priključili se prosvjedima protiv Bildta u Švedskoj

Autor: zkre
MOSTAR, 14. siječnja 2012. (Hina) - Bosanskohercegovački državljani u Švedskoj priključili su se prosvjedima protiv tamošnjeg šefa diplomacije Carla Bildta koji su u subotu organizirani u više gradova u toj zemlji navodeći da se u vrijeme genocida u Srebrenici nad Bošnjacima 1995. susreo sa Slobodanom Miloševićem, priopćili su u subotu iz Stranke dijaspore BiH.

U pet gradova u Švedskoj u subotu su u organizirani prosvjedi protiv Bildta čime se želi skrenuti pozornost javnosti na njegovu ulogu kao člana Upravnog odbora kompanije Lunds Oils Company, koja se dovodi u svezu sa zločinima protiv čovječnosti i koja je poslovno aktivna u Africi, prije svega u Etiopiji.

"Poznata je sramna uloga ministra vanjskih poslova u vrijeme srebreničke tragedije kada je 15. srpnja mirno sjedio na ručku s Miloševićem, Mladićem i drugim ratnim zločincima, samo 50 km dalje od mjesta zločina", ističe Stranka dijaspore BiH u priopćenju. Dodaje se kako Bildt nije dopustio da se do kraja rasvijetli srebrenički masakr ali i da ponudi odgovore o osobnoj odgovornosti.

(Hina) xzkre ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙