FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Savjet mladih Zagreba za nacionalnu strategiju i politiku stanovanja

Autor: mbuj
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Savjet mladih Grada Zagreba založio se na večerašnjoj sjednici za provedbu "Zagrebačke povelje 2011.", u kojoj se ističe potreba za jedinstvenom nacionalnom strategijom i politikom stanovanja, s posebnim naglaskom na rješavanju stambenog pitanja mladih.

"Zagrebačka povelja 2011." potpisana je na 3. konferenciji Savjeta mladih Grada Zagreba o "Stanovanju i stambenoj politici za mlade u Republici Hrvatskoj", održanoj od 16. do 18. prosinca 2011. u Zagrebu. Na konferenciji je sudjelovalo 85 predstavnika iz 21 Savjeta mladih iz cijele Hrvatske.

"Zagrebačka povelja 2011." sadrži 15 zaključaka, čija provedba je u nadležnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave, a među njima je, primjerice, procjena smještajnih i stambenih potreba za mlade, definiranje kategorija mladih za dobivanje povlastica pri stambenom zbrinjavanju te poticanje gradnje ekološki održivih stambenih zajednica, rekla je predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba Olga Plazibat na večerašnjoj sjednici u Staroj gradskoj vijećnici. Također, rekla je Plazibat, zaključci su i izradba modela subvencioniranja stanovanja mladih (stipendije, povoljniji uvjeti kreditiranja, kategorizacija korisnika subvencija, davanje jamstava jedinica lokalne i regionalne samouprave) te potreba donošenja novog pravilnika o studentskom standardu koji obuhvaća pravilnik o studentskom smještaju.

Taj Pravilnik o studentskom smještaju je zadnji put izmijenjen 1993. godine, podsjetila je.

Na večerašnjoj sjednici Savjeta mladih Grada Zagreba određene su četiri radne skupine i njihovi nositelji za provedbu ovogodišnjeg programa rada Savjeta. Četiri su glavne aktivnosti - institucionalni okvir politike za mlade u Gradu Zagrebu, obrazovanje i zapošljavanje mladih u Gradu Zagrebu, kultura i slobodno vrijeme mladih te zdravlje i socijalna politika mladih.

Savjet mladih Grada Zagreba je savjetodavno tijelo zagrebačke Gradske skupštine osnovan 2008. radi aktivnog uključivanja mladih u javni i politički život grada Zagreba. Savjet ima 15 članova, predstavnika udruga mladih i za mlade.

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙