FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Zračne luke Osijek traži sastanak s Komadinom

Autor: vsik
OSIJEK, 9. siječnja 2012. (Hina) - Zbog velikih problema u Zračnoj luci Osijek, poput neisplate četiriju plaća i doprinosa od srpnja prošle godine za 44 radnika, sindikat te tvrtke traži hitan sastanak s ministrom pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatkom Komadinom.

Stanje u Zračnoj luci Osijek je katastrofalno, nema novaca ni za plaće niti prijevoz djelatnika, a i ostali dugovi se gomilaju i već su dosegli oko sedam milijuna kuna, rekao je sindikalni povjerenik Ivan Moro.

Nažalost, bojimo se da smo izgubili i letove Ryanaira jer smo i njima dužni oko sto tisuća eura, dodao je Moro te izrazio bojazan da Zračnoj luci zbog neplaćanja prijeti i isključenje struje.

Zbog problema koji se samo gomilaju tražimo hitan sastanak s novim ministrom, ali očekujemo i od Vlade, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije sudjelovanje u pronalaženju rješenja, kazao je Moro u razgovoru za Hinu.

Uvjeren je kako će nadležna državna tijela ozbiljno shvatiti sindikalce, jer u protivnom spremni su kampirati na Markovu trgu.

Osječki aerodrom otvoren je 1980. godine a tijekom ratnih godina, kada je Klisa gdje se nalazi aerodrom bila okupirana, djelatnici su se privremeno koristili Sportskom poslovnom zračnom lukom u Čepinu kod Osijeka.

Nakon Domovinskog rata Zračna luka Osijek u kratkom je vremenu obnovljena, kazao je Moro dodavši kako je šteta što umjesto prosperiteta tvrtka godinama životari, a sada je stanje više nego katastrofalno.

(Hina) xvs ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙