FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NHS protiv povećanja cijena Zagrebačkog holdinga

Autor: dmar
ZAGREB, 19. prosinca 2011. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u današnjem su se pismu zagrebačkim čelnicima usprotivili najavi povećanja cijena Zagrebačkog holdinga istaknuvši kako bi to u sadašnjoj izrazito teškoj situaciji bio udar koji većina građana ne bi mogla podnijeti.

Najveći dio Zagrepčana, čak i onih s prosječnim primanjima, već je prisiljen drastično štedjeti na odjeći, obući, kućanskim aparatima, popravcima u svojim domovima, energiji, potrošnji vode, mijenjaju navika pri kupnji higijenskih potrepština, a sve više štede i na hrani.

Dignu li se sada cijene usluga Zagrebačkog holdinga, na čemu građani uglavnom ne mogu štedjeti, to će ih zbog udjela troška stanovanja u ukupnom mjesečnom trošku bacati na koljena.

Osim toga, jasno je da će mogući porast cijena Holdinga imati negativan učinak i na gradsko gospodarstvo koje će, zbog nemogućnosti daljnjih unutarnjih ušteda, povećanje ulaznih cijena morati pretočiti u povećanje vlastitih cijena, upozorava NHS.

Sindikalci podsjećaju da su upozoravali na moguće probleme još kada se formirao Holding, jer se time veći broj profitabilnih gradskih tvrtki "utopio u mega gubitaša".

Neprihvatljiva je teza da se izbjegavanjem podizanja cijena "četiri godine kreditiraju građani", kao da su građani tu radi gradonačelnika, gradske uprave i Holdinga, a ne obratno. Nije Holding neuspješan ni zbog građana niti svojih radnika, pa da se njegovo loše funkcioniranje lomi preko leđa jednih i drugih, ističe NHS.

Sindikalci traže da gradska vlast odustane od podizanja Holdingovih cijena, te umjesto toga ispita svrhovitost sadašnjeg sustava i počne uređivati sustav gradskih tvrtki u skladu s interesima građana.

Također traže sazivanje hitne sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća Grada Zagreba na kojoj bi se raspravilo pitanje funkcioniranja Holdinga i ispostavljanja računa za njegovo loše funkcioniranje građanima i gospodarstvu.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙