FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovo 300 tisuća potrošača droge u Alžiru

Autor: bnov
ALŽIR, 4. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Gotovo 300 tisuća osoba uzima drogu u Alžiru, prvenstveno marihuanu i psihotropne tvari, objavila je u srijedu alžirska nevladina organizacija Nacionalna zaklada za promdižbu zdravlja i razvoj istraživanja (Forem),

"U Alžiru je trenutno između 250 i 300 tisuća redovitih potrošača droge, od kojih je 40 do 50 posto uživatelja u marihuani te 40 posto korisnika psihotropnih tvari", izjavio je predsjednik Forema Mustafa Hiati.

Forem ne može odrediti količinu droge koju potroše povremeni potrošači, dodao je u govoru prigodom pokretanja nacionalne kampanje za borbu protiv droge.

"Potrošnja droge, koja se nekad bila ograničena na određeni društveni sloj, postala je danas fenomen koji zahvaća sve kategorije društva", ustvrdio je.

U Alžiru postoji Nacionalni ured za borbu protiv droge i toksikomanije, zadužen za primjenu plana prevencije i borbe protiv tih pošasti, koji obuhvaća 14 ministarstava, policiju i žandarmeriju.

Alžir, koji je već dugo tranzitna zemlja za drogu namijenjenu Europi i Bliskom istoku, posljednjih je godina i sam postao zemlja potrošač droge.

(Hina) xbnš ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙