FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP "Dr. Ante Starčević" o neizglasavanju proračuna Iloka

Autor: zdra
ILOK, 4. siječnja 2012. (Hina) - HSP "Dr. Ante Starčević" , koji je prošloga tjedna raskinuo vladajuću koaliciju s HDZ-om u Gradskom vijeću Iloka te nije podržao prijedlog gradskog proračuna za 2012. godinu, što je dovelo do krize vlasti u tome gradu, izvjestio je kako vjećnici te stranke za proračun nisu glasovali jer je "nesocijalan, nerealan i neprovediv".

Iz HSP-a "Dr. Ante Starčević" podsjećaju kako su koaliciju s iločkim HDZ-om raskinuli prije sjednice Gradskog vijeća na kojoj se trebao usvojiti proračun.

"Naš Klub vijećnika nije prihvatio rebalans proračuna jer sadržava niz financijskih nepravilnosti i nije proveden na način kako je to dogovoreno. Proračun Grada Iloka za 2012. godinu nismo prihvatili jer je nesocijalan, nerealan i neprovediv. Odbili smo sudjelovati u političkoj kupovini i reketu koji je nakon toga HDZ grada Iloka provodio nad ostalim vijećnicima, te ni nakon tri pokušaja nisu uspjeli stvoriti većinu i izglasovati proračun za 2012. godinu", navode.

Također demantiraju navode iločkog gradonačelnika Miroslava Janića (HDZ) kako će nakon neizglasavanja proračuna i raspuštanja Gradskoga vijeća koje slijedi jer proračun nije izglasan biti obustavljeni brojni projekti koji se realiziraju u Iloku.

"Takve činjenice ne odgovaraju istini jer ni jedan program se ne prekida niti propada neizglasavanjem proračuna, eventualno se njegovo izvršenje prolongira do imenovanja povjerenika od strane Vlade RH", ističu.

U izjavi Hini nakon neizglasavanja proračuna Janić je izrazio nezadovoljstvo što nije donesen proračun rekavši kako će sada biti zaustavljene sve gradske investicije i programi, među kojima i program IPARD iz kojega je Ilok u 2012. trebao povući oko sedam milijuna kuna nepovratnih sredstava.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙