FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Suđenje Mubaraku nastavlja se iznošenjem argumenata optužbe

Autor: dmus
KAIRO, 2. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Suđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Hosniju Mubaraku trebalo bi se nastaviti u utorak trodnevnim izlaganjem argumenata optužbe, izjavio je u ponedjeljak predsjednik suda Ahmed Refat.

Mubarak je u ponedjeljak ujutro stigao bolničkim kolima na novo ročište u svojem procesu, nastavljenom 28. prosinca nakon tromjesečnog prekida.

Sudski postupak protiv bivšeg predsjednika koji je s položaja prisilno otišao 11. veljače, počeo je 3. kolovoza. Mubarak je zbog lošeg zdravlja u preventivnom pritvoru u vojnoj bolnici u predgrađu Kaira.

Sudi mu se jer je navodno umiješan u izdavanje odredbe da se puca na prosvjednike tijekom demonstracija početkom godine, u kojima je, prema službenim podacima, smrtno stradalo 850 ljudi. Bude li proglašen krivim, sud bi mu mogao odrediti smrtnu kaznu.

Bivšemu egipatskom ministru unutarnjih poslova Habibu al-Adliju i šestorici njegovih savjetnika također se sudi, a optužnica ih tereti po istoj točki. Mubaraka optužnica tereti i za korupciju kao i njegove sinove Alaa i Gamala kojima se također sudi.

(Hina) xdam ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙