FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Milanović uputio sućut makedonskom premijeru

Autor: dpos
ZAGREB, 2. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik hrvatske vlade Zoran Milanović uputio je sućut predsjedniku makedonske vlade Nikoli Gruevskom u povodu smrti Kire Gligorova, bivšeg predsjednika Republike Makedonije, priopćeno je u ponedjeljak iz hrvatske vlade.

"Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti gospodina Kire Gligorova, prvog predsjednika neovisne Republike Makedonije. Gospodin Gligorov bio je jedan od najistaknutijih političara u Republici Makedoniji i čitavoj regiji. Pod njegovim uspješnim političkim vodstvom Makedonija je postala neovisna i demokratska država, a svojim zalaganjem i naporima za prekid sukoba i nenasilna rješenja pridonio je stabilnosti i miru u regiji. Pamtit ćemo ga kao iskusnog i mudrog političara te kao iskrenog prijatelja Republike Hrvatske", stoji u izrazima sućuti hrvatskog premijera.

"Molim Vas da u ime vlade Republike Hrvatske i moje osobno primite izraze duboke sućuti i iskrenog suosjećanja te ih prenesete obitelji gospodina Gligorova i cijelom makedonskom narodu", napisao je Milanović.

Prvi predsjednik neovisne Makedonije Kiro Gligorov umro je u nedjelju navečer u dobi od 95 godina u svome domu.

(Hina) xpp ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙