FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Godina 2011. druga najtoplija u Velikoj Britaniji

Autor: rtom
LONDON, 30. prosinca 2011. (Hina) - Godina 2011. bila je druga najtoplija godina u povijesti Velike Britanije iako su zapravo temperature u prosincu bile blizu prosječnih za ovo doba godine, objavio je u petak meteorološki ured (Met Office).

U prosincu je prevladavala temperatura od 4,7 Celzijevih stupnjeva, što je 0,5 posto iznad prosjeka za razdoblje od 1971. do 2000., no znatno ispod temperatura u prosincu 2010., kad su bile rekordnih pet stupnjeva niže od prosjeka.

"Moguće je da je bitna promjena u odnosu prema prošloj godini, koja je donijela najhladniji prosinac u Velikoj Britaniji, navela mnoge da pomisle kako je 2011. neuobičajeno topla", objasnio je voditelj Met Officea John Prior.

Godina 2011. označila je povratak na toplije zime. Travanj i proljeće bili su najtopliji, a jesen je bila druga najtoplija u povijesti Velike Britanije.

Najtoplija godina otkako se mjere temperature u Velikoj Britaniji bila je 2006., a Met Office ističe da je sedam najtoplijih godina u povijesti zabilježeno proteklog desetljeća.

(Hina) xrt ydam

An unhandled error has occurred. Reload 🗙