FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: slab snijeg u G. kotaru i Lici, gužva na Bajakovu

Autor: mcur
ZAGREB, 24. prosinca 2011. (Hina) - Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru i Lici, a kiša u Istri i Hrvatskom primorju, javio je Hrvatski autoklub (HAK) u 18 sati upozoravajući vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobića, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Pojačan je promet na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru Lipovca. Na graničnom prijelazu Bajakovo kolona vozila na izlasku iz zemlje duga je oko pet kilometara.

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnoj cesti D42 Josipdol-Poljanak, dok je županijska cesta ŽC 5169 Bjelopolje-Donji Lapac otvorena samo za osobna vozila.

U Pločama je zatvorena Gračka ulica, zbog odrona. Obilazak je kroz grad.

Na državnoj cesti D1 zbog radova na mostu Mokrice kod Zaboka vozila do 7,5 tona voze preko novopostavljenog pontonskog mosta, ostali autocestom A2 Zagreb- Macelj preko čvora Sveti Križ Žačretje.

Dionica D1 Knin-Sinj, između Knina i Biskupije otvorena je za sav promet, a zbog radova će se po potrebi promet regulirati uz privremenu prometnu signalizaciju.

Pojačan je izlazak vozila na graničnom prijelazu Stara Gradiška (čekanje oko 20 minuta) i Bajakovu (kolona duga oko 5 km). Na Tovarniku se na izlasku iz zemlje čeka se oko 10 minuta, pa se vozačima savjetuje da koriste taj prijelaz umjesto Bajakova.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

(Hina) xpp ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙