FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi porasli uoči objave novih pokazatelja

Autor: scvi
NEW YORK, 22. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su ojačali, ukazujući na nastavak rasta S&P 500 indeksa treći dan zaredom, dok investitori očekuju objavu niza novih pokazatelja koji bi mogli pokazati da se američko gospodarstvo blago oporavlja.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 50 bodova, a tehnološki Nasdaq 9,25 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je na dobitku 6,5 bodova, i ispod fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Danas se očekuje objava konačnog podatka o američkom bruto domaćem proizvodu (BDP) za treće ovogodišnje tromjesečje. Ekonomisti procjenjuju da će godišnja stopa rasta BDP-a dosegnuti 2 posto.

„Mislim da nitko ne očekuje reviziju podatka o BDP-u, stoga će tržište reagirati jedino ako konačna procjena bude revidirana naniže ili naviše“, navodi Kim Forrest, analitičarka pri Fort Pitt Capital Groupa.

Također, danas se očekuje i objava podatka o tjednoj nezaposlenosti, izvješće o vodećim pokazateljima za studeni te indeksa povjerenja američkih potrošača.

Obujam trgovanja mogao bi biti nizak jer se približavaju božićni blagdani, a zbog toga bi volatilnost cijena mogla biti veća.

U nešto većem fokusu investitora mogla bi biti dionica Yahooa, jer neki izvori navode da ta kompanija razmatra plan prodaje svoje imovine u Aziji. Cijena te dionice u elektroničkom predtrgovanju ojačala je 1,6 posto, na 16,25 dolara.

I na europskim burzama najvažniji indeksi ostvaruju dobitke. Trenutno je londonski Ftse indeks u plusu 1,16 posto, frankfurtski DAX 1,28 posto, a pariški CAC 1,52 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙