FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Erste banka u 2012. planira mali rast

Autor: tper
ZAGREB, 22. prosinca 2011. (Hina) - Erste banka u 2012. godini planira mali rast, kazao je zamjenik predsjednika Uprave Tomislav Vuić na današnjem druženju s novinarima.

Član Uprave banke Boris Centner je istaknuo kako je Erste banka u 2011. vrlo uspješno pratila poduzetništvo, kako su u prvih deset mjeseci ove godine krediti poduzetnicima u Hrvatskoj ukupno rasli 7,4 posto, a u Erste banci više od 15 posto.

Kazao je i kako su u suradnji s Europskom investicijskom bankom (EIB) osigurali kvalitetne kreditne linije za investicije u gospodarstvo, o tome pregovaraju i s EBRD-om, a s njemačkim KfW-om razgovaraju o osiguravanju kreditnih linija za ulaganja u infrastrukturu.

Vuić napominje kako je bankarski sektor u Hrvatskoj stabilan i tu nema razloga za strah, iako neke banke imaju poteškoća s adekvatnošću kapitala i likvidnošću.

Govoreći o 2012. godini kazao je kako je sigurno da nitko ne zna kakva će biti, no kako oni kao banka vjeruju da Hrvatska ima šansu za oporavak, ali da se najprije mora puno toga promijeniti. Ako ostane slično kao sada, neće biti bolje, kazao je Vuić.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙