FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječki ribiči darovali ribu Pučkoj kuhinji

Autor: vsik
OSIJEK,23. prosinca 2011.(Hina) - Osječka Zajednica športskih ribolovnih društava danas je darovala Pučkoj kuhinji u Osijeku, koja se skrbi za 200 korisnika, najsiromašnijih Osječana, 60 kilograma šarana koji će biti pripravljeni za Badnjak.

Po riječima Maje Cindrić, voditeljice osječke Caritasove Pučke kuhinje, ribiči tradicionalno daruju najpotrebitije i za Božić i za Uskrs. "Tražili smo 60 kilograma ribe koliko nam treba da za Badnjak pripravimo obroke za 200 korisnika i toliko su nam danas donijeli svježe ribe". Nažalost, rekla je Cindrić, broj korisnika Pučke kuhinje ove je godine povećan za 20 posto, a osim za njih kuhinja pripravlja i obroke za 20 beskućnika smještenih u Centru za beskućnike u Osijeku.

Zamjenica ravnatelja gradskog Caritasa Mirjana Blagus rekla je kako je "tužna istina da sve veći broj građana dolazi na njihova vrata" tražeći pomoć, dodavši kako su to građani koji su ostali bez posla ili ne primaju plaću. Nije im jednostavno dolaziti po hranu, ali kad su djeca posrijedi, kažu nam kako nemaju izbora.

Predsjednik Zajednice športskih ribolovnih društava Josip Dimnjašević, koji je danas uručio dar u ribi, rekao je kako su ribiči bili spremni dati mnogo više ribe, ali kako su im u Pučkoj kuhinji rekli da im je 60 kilograma dosta za Badnjak te da ima još dana u godini.

Ribiči su pokucali na još mnoga vrata osječkih obitelji koje teško žive i darovali im ribu.

(Hina) xvsik ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙