FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineski ministar zalaže se za civiliziranu primjenu zakona

Autor: bnov
PEKING, 22. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Kineski ministar za javnu sigurnost Zhou Yongkang zatražio je od regionalnih vlasti da brzo rješavaju društvene sukobe i primijene zakon na civilizirani način, nakon nedavnih žestokih prosvjeda u Kini, posebice na jugu zemlje.

Lokalne vlasti moraju se potruditi smiriti nezadovoljstvo "u temelju" kako bi se izbjegla eksplozija bijesa, objasnio je u srijedu Zhou Yongkang u govoru koji citira službena agencija Xinhau.

"Moramo udvostručiti naše napore oko posredovanja u sukobima i prosvjedima", izjavio je član stalnog odbora politbiroa centralnog komiteta kineske Komunističke partije, središnje kineske vlasti.

"Moramo poštovati civilizirane norme primjene zakona i odnositi se spram incidenata gomile i individualnih djelovanja ekstremista prema zakonu", dodao je Zhou.

Suočene s pobunom stanovnika Wukana, sela na jugu Kine uznemirenog zbog izvlaštenja zemljišta, lokalne komunističke vlasti napravile su ustupak u srijedu smanjujući policijsko prisustvo i obećavajući oslobađanje predvodnika pobune. Stanovništvo je tada prekinulo pobunu.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙