FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: ubojstva u Siriji moraju prestati

Autor: kgab
WASHINGTON, 21. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - SAD je priopćio u srijedu da je "jako uznemiren" zbog izvješća o ubojstvu velikog broja sirijskih civila i vojnih prebjega i upozorio je sirijskog predsjednika Bašara al-Asada da nasilje mora prestati.

Aktivisti su izjavili da su sirijske snage ubile 111 ljudi prije dolaska misije za nadgledanje Asadove provedbe mirovnog plana Arapske lige, a glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney je rekao da je Damask time prekršio svoju predanost sporazumu.

"Pozivamo nekolicinu preostalih pristaša Sirije u međunarodnoj zajednici da upozore Damask da će međunarodna zajednica poduzeti dodatne korake kako bi izvršila pritisak na Asadov režim da okonča nasilje ako inicijativa Arapske lige ponovno ne bude u potpunosti provedena", rekao je Carney.

Washington je opetovano pozvao Asada da podnese ostavku otkako je počelo krvavo gušenje prodemokratskih prosvjeda na kojima je zatražen njegov odlazak s vlasti i izjavio je da su posljednja ubojstva novi dokazi da on nije zaslužio biti na čelu zemlje.

"Bašar al-Asad treba znati da ga svijet promatra, a međunarodna zajednica i sirijski narod ne prihvaćaju njegov legitimitet", rekao je Carney.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙