FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novo ročište za Herbos zakazano za 28. prosinca

Autor: tper
ZAGREB, 21. prosinca 2011. (Hina) - Na Trgovačkom sud u Zagrebu, Stalna služba u Sisku, jučer nije održano ročište o pokretanju postupka radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Herbos iz Siska, a novo ročište zakazano je za 28. prosinca, izvijestili su iz Herbosa u priopćenju objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

"Na Trgovačkom sud u Zagrebu, Stalna služba u Sisku, nije održano ročište zakazano za 20. prosinca u 11,00 sati u predmetu kojim se pokreće postupak radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad dužnikom Herbos", navodi se u obavijesti.

Novo ročište u istom predmetu zakazano je za 28. prosinca u 10 sati, dodaju iz Herbosa.

U obavijesti Herbosa ne navode se razlozi jučerašnje odgode ročišta, a lokalni sisački mediji prenose da je ročište odgođeno jer se na njemu nisu pojavili predstavnici uprave tvrtke.

Radnici Herbosa jučer su mirnim prosvjedom ulicama Siska upozorili na probleme tog nekad najvećeg proizvođača sredstava za zaštitu bilja te zatražili pomoć u rješavanju nagomilanih problema te tvrtke koja ima nešto više od 150 zaposlenih.

Dugovanja Herbosa procjenjuju se na oko 160 milijuna kuna, od čega je četvrtina, ili oko 40 milijuna kuna, dug prema državi, a ostatak prema bankama. Većina imovine Herbosa je pod hipotekom. Plaća za studeni je isplaćena, no uprava tvrtke, prema tvrdnjama radnika, godinama nije uplaćivala doprinose.

Prijedlog za otvaranje stečaja nad Herbosom podnijelo je Ministarstvo financija, Porezna uprava Sisak.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙