FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnicima Nauta Lamjane priznato 6,5 milijuna kuna tražbina

Autor: barn
ZADAR, 6. prosinca 2011. (Hina) - Na ispitnom ročištu u provođenju stečaja nad remontnim brodogradilištem "Nauta Lamjana" iz Kali, održanom danas na Trgovačkom sudu u Zadru, stečajni upravitelj Edvin Šimunov priznao je više od 6,5 milijuna kuna tražbina bivših radnika.

Ukupno je priznato više od 68,5 milijuna kuna potraživanja. Najveći vjerovnik je Erste Banka s udjelom od 82 posto potraživanja, a koja ujedno polaže i takozvano razlučno pravo.

Na radnike koji su prvom višem isplatnom redu otpada nešto manje od 10 posto potraživanja. Radnici Nauta Lamjane, njih 75, plaće nisu dobili od ožujka.

Stečajni upravitelj Edvin Šimunov predložio je davanje u najam i prodaju dijela imovine čime bi se barem dijelom namirili dugovi. No prije toga, potrebna je odluka Vlade, dodao je Šimunov.

S prvim ročištem svi su zadovoljni i predstavnici radnika i stečajni upravitelj.

"Za sada možemo biti zadovoljni jer su priznate sve tražbine radnika, ide se sa koncepcijom nastavka poslovanja. Postoje šanse za očuvanje radnih mjesta i zato smo zadovoljni", rekao je pravnik SSSH Vedran Uranija.

"Sama djelatnost, odnosno proizvodnja, u ovoj fazi postupka ne može biti nastavljena. Sada trebamo žurno doći do novaca kojim bi podmirili znatan dio vjerovnika kako bi stvorili pretpostavke za nastavak poslovanja. Moramo izraditi stečajni plan kojim bi onda mogli nastaviti s proizvodnjom", istaknuo je stečajni upravitelj Šimunov.

Trgovački sud u Zadru otvorio je stečaj nad remontnim brodogradilištem Nauta Lamjana d.d. iz Kali na otoku Ugljanu na zahtjev tvrtke Odmarališta IO Adria koja ima iste vlasnike kao i Nauta Lamjana, a donedavna je bila poznata pod imenom Jupiter Adria.

(Hina) xbarn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙