FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava Magme predlaže dokapitalizaciju

Autor: dduk
ZAGREB, 20. prosinca 2011. (Hina) - Uprava Magme sazvala je za 30. siječnja iduće godine izvanrednu glavnu skupštinu od koje traži suglasnost za pregovore o dokapitalizaciji pretvaranjem vjerovničkih potraživanja u vlasničke udjele i izravnim uplatama u novcu.

Povećanje temeljnog kapitala obavilo bi se ulozima u novcu i pravima, izdavanjem do 25.000.000 novih dionica u iznosu do najviše 250 milijuna kuna, stoji u pozivu za izvanrednu glavnu skupštinu Magme objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

U obrazloženju uprava napominje da je vrlo važno osigurati zadovoljavajuću razinu likvidnosti i ukupnog financijskog položaja kao osnovnog uvjeta za efikasan nastavak poslovanja i razvoj.

S obzirom na to i na postojeća velika potraživanja vjerovnika, razmotren je, kako se navodi, model financijskog restrukturiranja koji obuhvaća povećanje temeljnog kapitala pretvaranjem potraživanja vjerovnika u temeljni kapital te povećanje temeljnog kapitala izravnim uplatama u novcu.

Uprava Magme smatra kako bi provedbom tog modela Magma mogla podmiriti obveze i smanjiti rashode.

Povećanje temeljnog kapitala provelo bi se uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica.

Uprava smatra kako je to opravdano jer tvrtka mora bez odlaganja stabilizirati bilancu, pa treba u najkraćem mogućem roku povećati temeljni kapital i riješiti potraživanja.

U protivnom, mogla bi nastati nenadoknadiva šteta zbog nemogućnosti daljnjeg zaduživanja, realizacije investicija i razvojnih projekata što bi u konačnici vrlo izgledno rezultiralo stečajem, kaže se u pozivu.

Magma je početkom studenog uputila svim ključnim vjerovnicima poziv da se očituju o planu restrukturiranja kojim se vjerovnicima nudi zamjena potraživanja za udjele te reprogram kreditnih obveza. Tada je zatražila od vjerovnika da se očituju o predstavljenom planu kako bi skupština mogla biti pravovremeno sazvana.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙