FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Entitetsko pravosuđe RS nema novca za prijevoz optuženika

Autor: rmav
SARAJEVO, 19. prosinca 2011.(Hina) - Brojna suđenja zakazana pred sudovima u entitetu Republika Srpska u Bosni i Hercegovini mogla bi biti otkazana jer entitetsko pravosuđe nema novca platiti gorivo za prijevoz optuženika iz zatvora, objavile su u ponedjeljak banjalučke "Nezavisne novine".

List navodi kako pravosuđe RS dobavljačima goriva za vozila za prijevoz zatvorenika već duguje više od osamdeset tisuća konvertibilnih maraka (oko 40 tisuća eura) pa na benzinskim crpkama odbijaju puniti spremnike vozila s oznakama pravosudne policije RS.

O ozbiljnosti problema, kako navodi neimenovani izvor "Nezavisnih", govori i podatak kako pravosudna policija RS u ovom trenutku nema novca ni za prijevoz Dragana Paravinje koji bi se pred Okružnim sudom u Istočnom Sarajevu 22. prosinca trebao pojaviti u drugostupanjskom postupku po optužnici koja ga tereti za silovanje počinjeno u BiH.

Paravinju je BiH privremeno izručila Hrvatskoj kako bi se dovršila istraga o nestanku Antonije Bilić, no on bi se morao pojaviti na suđenju zakazanom u Istočnom Sarajevu.

"Kako sada stvari stoje, pravosudni će policajci morati iz vlastitog džepa platiti ovaj prijevoz", izjavio je izvor.

Ministar pravosuđa RS Džerard Selman potvrdio je kako problem s gorivom postoji te je obećao rješenje do kraja godine. "Informirani smo da je pravosudna policija probila limit za gorivo za više tisuća maraka te su im zbog toga blokirane isporuke", kazao je ministar dodajući kako se traga za rješenjem.

Selman također tvrdi kako je pravosudna policija morala ozbiljnije brinuti o načinu na koji troši novac za gorivo.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙