FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Političari RS optužuju međunarodnu upravu u BiH

Autor: zkre
MOSTAR, 14. prosinca 2011. (Hina) - Političari u Republici Srpskoj izrazili su snažno negodovanje optužujući međunarodnu upravu da produžuje svoj mandat i pogoduje Bošnjacima nakon što poslije dvodnevnog zasjedanja Vijeća za provedbu mira (PIC) početkom ovog tjedna nije donesena odluka o završetku međunarodne supervizije o Brčko Distriktu.

"Očigledno je da je ozračje koje se stvara u Sarajevu dominantno i da je njima, od supervizora koji je trebao predložiti ukidanje supervizije pa do samog PIC-a, bitno samo što kažu u Sarajevu", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kako ga u srijedu prenose tiskani mediji u Banjoj Luci.

Dodao je da će međunarodna zajednica ubuduće morati uvažavati i stajališta Republike Srpske te da su odavno ispunjeni svi uvjeti za završetak supervizije u Brčkom koju predvodi američki diplomat Roderick Moore.

Predsjednik Vlade RS-a Aleksandar Džombić ocijenio da je odluka o produljenju međunarodne nazočnosti u Brčkom donesena pod pritiskom Bošnjaka te da je takvo što neprihvatljivo.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić ocijenio je da su sjednice Vijeća za provedbu mira u BiH sve manje važne te da se na njima ne odlučuje ništa.

Vlasti Republike Srpske nedavno su i formalno izbrisale granicu koja je bila uspostavljena tijekom rata u Brčkom što je, kako tvrde, bio posljednji uvjet za okončanje međunarodne arbitraže za ovaj distrikt.

I predstavnici oporbe u Republici Srpskoj ocijenili su da više nije potrebna nazočnost međunarodne zajednice u BiH inzistirajući da se što prije zatvori Ured visokog međunarodnog predstavnika.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙