FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog oluje sjeverozapad Francuske bez električne energije

Autor: bnov
RENNES, 16. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Oluja koja je harala sjeverozapadom Francuske uzrokovala je nestanak struje u noći sa četvrtka na petak u 200.000 kućanstava, dok se teretni brod nasukao i izazvao ograničeno zagađenje.

Oluja Joachim koja je u noći zahvatila francusku sjeverozapadnu pokrajinu Bretanju i kreće se prema departmanu Pas de Calais, uposlila je spasioce tijekom noći sa četvrtka na petak sa zatvorenim cestama i poremećenim željezničkim i cestovnim prometom, većinom zbog palog drveća.

Zračne veze u četvrtak navečer i petak ujutro poremećene su u zračnim lukama Bresta, Nantesa i Rennesa. Silovit vjetar puhao je cijele noći nad zapadom Francuske dosegnuvši 130 km/h uz obalu mora.

Teretni brod dug 109 metara pod malteškom zastavom TK Bremen nasukao se na južnoj obali Bretanje, izazvavši ograničeno zagađenje između Lorienta i poluotoka Quiberon. Devetnaest članova posade zdravo je i živo, objavile su pomorske vlasti Bresta.

Curenje goriva ustanovljeno je na jednom rezervoaru. Ono je izazvalo mrlju od 1x5 kilometara koja se kreće prema plaži Erdeven.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙