FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska pozdravlja hrvatsko pristupanje EU-u

Autor: vmrs
ZAGREB, 8. prosinca 2011. (Hina) - Francuska se raduje što će Hrvatska u petak na sastanku predsjdnika država i vlada Europske unije (EU) u Bruxellesu potpisati ugovor o pristupanju Europskoj uniji, kaže se u izjavi glasnogovornika francuskoga ministarstva vanjskih i europskih poslova.

"Francuska, koja je poduprla proces pristupanja Hrvatske Uniji, raduje se tom događaju kao kruni šestogodišnjeg dijaloga i intenzivnih pregovora", stoji u izjavi glasnogovornika, priopćilo je francusko veleposlanstvo u Zagrebu.

Kad ga na referendumu prihvate hrvatski građani, a zatim ratificira 27 zemalja članica, pristupanje će stupiti na snagu 1. srpnja 2013. Već od petka, kaže se u priopćenju, prvi će put predsjednica hrvatske vlade kao promatrač sudjelovati u radu Europskog vijeća.

Nakon upravo održanih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, Francuska podupire opsežan program reforma koje su vodili Sabor i vlada na odlasku. Istodobno, Francuska iskazuje budućem Saboru i novoj vladi, koja će uskoro biti imenovana, svoju spremnost da nastavi s njima djelovati prateći ih u pripremama zemlje za pristupanje Uniji.

Uz to, Francuska želi naglasiti vrijednost primjera pristupanja Hrvatske Europskoj uniji za susjedne zemlje te konstruktivnu i stabilizirajuću ulogu koju Hrvatska i dalje treba imati u regiji, kaže se u izjavi glasnogovornika.

(Hina) xpp/xvm ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙