FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lovostaj za sitnu plavu ribu

Autor: hsup
RIJEKA, 15. prosinca 2011. (Hina) - Od danas je na snazi lovostaj za sitnu plavu ribu koji će trajati do 15. siječnja 2012., što je uređeno Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o obavljanju gospodarskog ribolova na moru koji je stupio na snagu.

Pravilnik Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja objavljen je Narodnim novinama br. 144/2011, od 14. prosinca ove godine, a kako stoji na internetskim stranicama mjerodavnog ministarstva, donosi dvije značajne izmjene koje se odnose na regulaciju ribolova pridnenom mrežom koćom i na ribolov sitne plave ribe.

Prema pravilniku, od 1. siječnja 2012. do ulaska Hrvatske u Europsku uniju ostaje na snazi sada važeća regulacija ribolova pridnenom mrežom koćom.

U dijelu koji se odnosi na ribolov sitne plave ribe određeno je da danom stupanja na snagu pravilnika stupa na snagu i zabrana ribolova od 15. prosinca do 15. siječnja ribolovnim alatima - pelagijskom koćom, okružujućom mrežom plivaricom srdelarom, obalnom mrežom potegačom - srdelarom i pridnenom jednostrukom mrežom stajačicom veličine oka mrežnog tega između 16 i 18 milimetara.

(Hina) xhsup yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙