FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren natječaj za festival eksperimentalnog filma 25FPS

Autor: agrb
ZAGREB, 15. prosinca 2011. (Hina) - Otvoren je javni poziv za prijave za natjecateljski program osmog izdanja Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, koji će se održati od 25. do 30. rujna iduće godine u zagrebačkom Studentskom centru.

Prijave za glavni natjecateljski program bit će otvorene do 1. svibnja, a na natječaju mogu sudjelovati eksperimentalni filmovi i videoradovi završeni nakon 2010., u trajanju do 60 minuta, izvijestili su danas organizatori festivala. Rezultati selekcije bit će objavljeni 1. srpnja, a prijavnica se može pronaći na službenoj festivalskoj internetskoj stranici.

Postavljanje vlastite online prijavnice, kojom se film može prijaviti i bez fizičkog nosača, odnosno putem linka, ovogodišnja je festivalska novina, kao i širenje minutaže za glavni natjecateljski program na šezdeset minuta, najavljeno je.

Festival eksperimentalnog filma i videa, čija se oznaka 25 fps odnosi na broj sličica u sekundi (frames per second) prema europskom PAL sustavu, donosi najnovije eksperimentalne radove, ali i klasike avangarde, promovirajući inovativni filmski izraz, stilsku, medijsku i jezičnu raznorodnost, izražajne autorske koncepte i radove koji se oslanjaju na tradiciju eksperimentalnofilmskog roda.

(Hina) xagrb ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙