FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli dani hrvatskog filma u Beču

Autor: sendra poša đurin
BEČ, 17. studenog 2011. (Hina) - Projekcijom filma "72 dana" Danila Šerbedžije u Filmhaus kinu Spittelberg počeli su u četvrtak navečer 6. Dani hrvatskog filma u Beču.

"Lijepo je što se recentna hrvatska filmska produkcija predstavlja šesti put u Beču te je postala tradicijom i sastavnim dijelom ponude filmske umjetnosti u studenome u glavnom gradu Austrije. Jako je važno da se po prvi put festival u nedjelju s dva filma seli u Gradišće", rekao je otvarajući filmsku priredbu veleposlanik RH u Austriji Gordan Bakota.

Svrha je te filmske manifestacije predstaviti bečkoj publici suvremeni hrvatski film koji se bavi aktualnim temama iz svakodnevnog života. Izabrani filmovi, kako su prenijeli austrijski mediji, "uglavnom prikazuju hrvatsku stvarnost isprepletenu političkim i gospodarskim aktualnim zbivanjima" i dobitnici su brojnih nagrada.

Ove je godine na programu šest igranih filmova nastalih 2009. i 2010. godine.

Osim filma "72 dana", koji je hrvatski kandidat za nominaciju za Oscara za najbolji strani film, večeras će se prikazati i omnibus "Neke druge priče" od pet kratkih filmova u kojemu je hrvatsku priču režirala Ivona Juka.

U petak su na programu "Šuma summarum" Ivana Gorana Viteza i "Majka asfalta" Dalibora Matanića.

Dani hrvatskog filma u Beču završavaju 19. studenog kada će se prikazati "Čovjek ispod stola" Nevena Hitreca i "Kenjac" Antonija Nuića.

(Hina) xspđ ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙