FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbijanski zastupnik Veselinović očekuje novo poglavlje u odnosima

Autor: jsta
SUBOTICA, 9. prosinca 2011. (Hina) - Predsjednik zastupničke skupine srpsko-hrvatskoga prijateljstva u srbijanskome parlamentu Janko Veselinović (Demokratska stranka) izrazio je nadu da nova vlast u Hrvatskoj "neće držati figu u džepu" kao što je to činila prošla kad je u pitanju potpora za ulazak Srbije u EU, prenio je u petak novosadski list "Dnevnik".

"Osobno smatram da predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i budući premijer Zoran Milanović neće o pitanju eurointegracije Srbije držati figu u džepu i da nećemo imati probleme s te strane", izjavio je Veselinović analizirajući rezultate nedavnih izbora u Hrvatskoj.

Također je rekao kako računa da će nova vlast u Hrvatskoj "prijeći s dosadašnje prakse HDZ-a, koja je značila prikupljanje stranačkih bodova na sukobima i niskim igrarijama, stvarajući istodobno lošu klimu u regiji, na politiku koju je vodio Ivo Josipović".

"Imao sam dozu skepse kada je pitanju dosadašnja hrvatska vlada koja se, nažalost, posljednju godinu ponašala veoma čudno – upućivali su jasne poruke da ne žele povući tužbu za genocid protiv Srbije, ili donosili zakone o ništetnosti akata u suđenjima za ratne zločine. Sada sam veliki optimist da će s druge strane postojati iskrena politika", rekao je među ostalim Veselinović.

Dodao je kako ga raduje što će u izvršnoj vlasti Hrvatske sjediti ljudi koji žele iskrenu suradnju dviju zemalja.

Janko Veselinović je predsjednik zastupničke skupine srpsko-hrvatskoga prijateljstva u Skupštini Srbije i supredsjedatelj Mješovitog odbora za praćenje provedbe Sporazuma o zaštiti srpske i hrvatske manjine Hrvatske i Srbije.

(Hina) xjsta ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙