FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena birališta na teritoriju Srbije

Autor: ssai
BEOGRAD, 4. prosinca 2011. (Hina) - Birališta na teritoriju Srbije za parlamentarne izbore u Hrvatskoj zatvorena su u nedjelju u 19 sati, a odaziv birača tijekom protekla dva dana predviđena za glasovanje u inozemstvu na četiri biračka mjesta u Beogradu bio je vrlo mali, pri čemu je u nedjelju izlaznost bila nešto veća nego u subotu.

Izlaznost je, kako Hina doznaje iz hrvatskog veleposlanstva u Beogradu, na dva biračka mjesta u konzularnom uredu Hrvatske u beogradskom naselju Dedinju ponovo bila mala, ali nešto bolja nego u subotu, a isto je bilo i kada je riječ o dva biračka mjesta u konzularnom uredu u središtu Beograda.

Na biračkim mjestima izborni proces protekao je uredno i bez ikakvih problema.

Na svih šest biračkih mjesta u Srbiji pravo glasa za novi saziv u Hrvatskom saboru imalo je više od 30 tisuća Hrvata s prijavljenim prebivalištem u Srbiji, kao i nekoliko stotina hrvatskih državljana koji su se na dan izbora zatekli u Srbiji.

U diplomatskim misijama i konzularnim uredima Hrvatske glasovanje je trajalo 3. i 4. prosinca, a hrvatski državljani u Srbiji mogli su, osim na četiri biračka mjesta u konzularnim uredima u Beogradu, glasovati i na dva biračka mjesta u hrvatskom konzularnom uredu u Subotici.

(Hina) xdas ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙