FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Potpisivanje ugovora povijesni trenutak za Hrvatsku

Autor: rmav
SARAJEVO, 9. prosinca 2011.(Hina) - Petak je predstavljao povijesni dan za Hrvatsku kojoj su nakon potpisivanja pristupnog ugovora širom otvorena vrata Europske unije, konstatirali su gotovo svi važniji elektronički mediji u Bosni i Hercegovini izvješćujući o ceremoniji potpisivanja održanoj u Bruxellesu.

Potpisivanje pristupnog ugovora Hrvatske i EU vijest je dana za najvažnije javne medije u BiH koji su detaljno izvijestili o porukama koje su čelnicima zemalja-članica EU prenijeli hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor.

"Susjedi, čestitamo", nadnaslov je izvješća koje se pojavilo na popularnom internetskom portalu Sarajevo-x.

BH Radio 1 ističe poruku dužnosnika EU kako je uspjeh Hrvatske ujedno i signal njenim susjedima da je "europska ponuda na stolu" i za njih kada ispune potrebne uvjete.

Sarajevsko "Oslobođenje" je, najavljujući potpisivanje pristupnog ugovora, istaknulo kako će već od narednog tjedna hrvatski predstavnici sudjelovati na gotovo svim sastancima radnih tijela EU u svojstvu aktivnih promatrača, no list podsjeća i na činjenicu da će se monitoring nad Hrvatskom u osjetljivim područjima poput pravosuđa te sigurnosti i kontrole granica nastaviti sve do srpnja 2013. godine.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙