FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poduzetnici pozvani u iNavis centar u Šibeniku

Autor: jdev
ŠIBENIK, 8. prosinca 2011. (Hina) - Šibenskim je gospodarstvenicima danas predstavljen projekt Pomorskog inovacijskog centra iNavis kojega zajednički provode Grad Šibenik i Kraljevina Norveška s ciljem jačanja poslovnih kontakata između Hrvatske i Norveške.

U iNavis je uloženo oko 40 milijuna kuna, od čega je polovinu osigurala norveška vlada, a ostalo je iz pretpristupnih fondova EU.

Projekt je ispred tvrtke CroNoMar, zadužene za njegovu provedbu, predstavio Melvin Villabo. Kazao je kako će od okupljanja norveških i hrvatskih tvrtki s područja pomorstva, mora, brodogradnje, inovacija, energetike i transporta na području bivše vojarne Bribirskih knezova, gdje će djelovati iNavis centar, profitirati i lokalna zajednica s obzirom da iNavis podrazumijeva dolazak novih poslova i industrija te zaustavljanje negativnog trenda odlaska mladih obrazovanih ljudi.

Naveo je da sličan inovacijski centar djeluje u Norveškoj, koji je tijekom 25 godina okupio 3000 zaposlenih, 150 tvrtki i tisuće studenata budući da se u sklopu centra nalazi fakultet, a prostire se na više od 70 tisuća četvornih metara.

Šibenski poduzetnici, koji su preko CroNoMara već ostvarili neke kontakte s norveškim gospodarstvenicima, izrazili su zadovoljstvo takvim poslovnim aranžmanom. Tako preko CroNoMara šibenski Nautički centar Prgin za norveško tržište gradi aluminijske katamarane za akvakulturnu industriju te male brodovi od šest metara dužine, a u tijeku je i projekt izgradnje malih plastičnih brodica za norveške naručitelje.

Prilikom današnjeg predstavljanja iNavisa šibenski gradonačelnik Ante Županović uručio je Grb Grada Šibenika norveškom veleposlaniku Henriku Ofstadu kao znak uspješne dosadašnje i buduće suradnje između Hrvatske i Norveške.

(Hina) xjdev yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙