FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Meksiko spriječio dolazak Sadija Gadafija

Autor: akoz
MEXICO CITY, 7. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Meksiko je spriječio ulazak u zemlju Sadija Gadafija, sina bivšega libijskog čelnika Moamera Gadafija, izvijestile su u srijedu meksičke vlasti.

Zbog plana da Sadi Gadafi i njegova obitelje tajno uđu u zemlju uhićena je nekolicina osoba pošto su obavještajne službe dobile dojavu 6. rujna, rekla je glasnogovornica vlade. Nije jasno kad su se ta uhićenja dogodila.

Glasnogovornica Alejandra Sota na konferenciji za tisak je rekla da je "uhićena i razbijena kriminalna mreža povezana s navodnim zlouporabama krivotvorenih isprava, krijumčarenjem ljudi i organiziranim kriminalom".

Kad se u kolovozu urušavala vlast njegova oca Moamera, Sadi Gadafi pobjegao je na jug preko Sahare u Niger. Nigerske vlasti kažu da će on u toj zemlji ostati dok mu Ujedinjeni narodi ne ukinu zabranu putovanja.

Kao i mnogim istaknutim članovima Gadafijeva režima Sadiju, poslovnom čovjeku i bivšem profesionalnom nogometašu, zabranjeno je putovati, a njegova je imovina zamrznuta rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a.

Interpol je svojim zemljama članicama uputio zahtjev da Sadija uhite ako se nađe na njihovu teritoriju.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙