FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 6. prosinca

Autor: Tamara Šprihal
ZAGREB, 6. prosinca 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 6. prosinca koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Državno izborno povjerenstvo objavit će potpune službene rezultati izbora za zastupnike u Hrvatski sabor 2011. godine na konferenciji za medije (u 11,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Josipa Šokčevića, Trg. Sv. Marka 6).

DUBROVNIK - Dubrovnik će obilježiti 20. obljetnicu napada JNA na povijesnu jezgru Grada i Dan Hrvatskih branitelja, a obilježavanju će nazočiti predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović. Središnja svečanost održat će se ispred crkve Sv. Vlaha, gdje će se postrojiti dubrovački branitelji iz 1991. godine, a nazočnima će se obratiti predsjednik Josipović (10,45 sati).

ZAGREB - U povodu 20. obljetnice napada na Dubrovnik u Hrvatskom institutu za povijesti (18 sati, Opatička 10) Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku premijerno će prikazati dokumentarni film Miljenka Dujele "Zašto Dubrovnik?", dok će u KD Vatroslava Lisinskog Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a izvesti oratorij "Istina o Gradu slobode" Đele Jusića, koji će i ravnati izvedbom (20 sati). U Zagrebačkom kazalištu mladih bit će upriličeno scensko događanje "Rat-art - dvadeset godina poslije" kojim će se obilježiti 20. obljetnica smrti dubrovačkog fotografa Pave Urbana (20 sati, Teslina 7).

ZAGREB - Trinaesta Sjednica programskog vijeća HRT-a, na kojoj će se raspravljati o prijedlogu pisanog obrazloženja neprihvaćanja prijedloga Uprave HRT-a za imenovanje glavnog urednika Hrvatskog radija, razgovarati s kandidatima za glavnog urednika HR-a te utvrditi kandidat Vijeća za glavnog urednika Hrvatskoga radija. Raspravljat će se i o pokretanju postupka za prestanak mandata članice Programskog vijeća HRT-a Sanje Ivić na temelju njenog zahtjeva za razrješenje (12 sati, Dom HRT-a, Prisavlje 3, objekt B30, soba 107).

ZAGREB - Nakon završetka jednodnevnog Prvog okruglog stola Hrvatske stručne skupine za Bolonjski proces, javnosti će biti predstavljeni njegovi zaključci. Teme okruglog stola se odnose na provedbu Bolonjskog procesa u Hrvatskoj, s naglaskom na opravdanost inicijativa prelaska na integrirane preddiplomske i diplomske studije (15 sati, Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Utakmica 4. kola Eurokupa košarkaša u Zagrebu između Cibone i ukrajinskoga Donjecka (17.30 sati).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Uroš Andrić

Poslije podne: Tamara Šprihal

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xtš ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙