FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija nakon napada povlači veleposlanika iz Katara

Autor: akoz
MOSKVA, 5. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Rusija je u ponedjeljak rekla da snižava odnose s Katarom i povlači veleposlanika nakon što su ga prošloga mjeseci pretukli carinici u zračnoj luci u Dohi, što će možebitno izazvati probleme u sklapanju velikog energetskog ugovora između dvije zemlje.

Moskva je "donijela odluku da spusti razinu odnosa s Katarom", rekao je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov katarskom premijeru šeiku Hamadu bin Jasimu al-Taniju telefonom, kaže se u izjavi ruskog ministarstva.

"Ruski veleposlanik Vladimir Titorenko će napustiti Katar po završetku liječenja idućih dana", dodaje se u izjavi. Titorenko se liječi od ozljeda zadobivenih u fizičkom napadu carinika.

Katarsko ministarstvo vanjskih poslova nije bilo dostupno za komentar.

Po ruskom ministarstvu vanjskih poslova Titorenko je pretučen 29. studenog kada je prolazio carinu po povratku u Katar sa službenog puta u Jordan.

Na pritužbu koje je ministarstvo uputilo Kataru 30. studenog a u kojoj se traži isprika nije bilo odgovora, stoji u izjavi.

Katar je prošloga mjesec rekao da pregovara o preuzimanju udjela u projektu Arktičkog ukapljenog prirodnog plina (LNG) kojega razvija drugi po veličini ruski proizvođač plina Novatek.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙